Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 11:11 - Почина Уитни Хюстън
Автор: wisperhunter Категория: Новини   
Прочетен: 2345 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Поп звездата Уитни Хюстън е починала в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис, предаде ДПА, като цитира Марк Роузън, лейтенант в полицейския участък на Бевърли хилс. Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време - 23,55 часа по Гринуич на 11 февруари.

Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела. Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва. "Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни", поясни Роузън.

Уитни Хюстън беше известна с невероятния си глас, с царствения си вид, но и с проблемите си с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с Боби Браун, от когото има една дъщеря Боби Кристина. Тя е печелила множество награди Грами в това число за албум и за песен на годината, информира БТА.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415.

Във връзка с наградите Уитни чупи няколко рекорда. Тя има най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител. С покойния Майкъл Джексън споделя рекорда за най-много Американски музикални награди, присъдени за една година /8 награди за 1994 г./. Певицата държи рекорда и за най-много Световни музикални награди, спечелени за една година /6 за 1994 г./. През 2003 г. Уитни се нарежда на трето място в списъка на канала VH1 за 50-те най-велики жени в ерата на видеоклиповете. Изпреварват я само Мадона и Джанет Джексън.

По отношение на наградите Грами Уитни е номинирана общо 36 пъти. Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Горещите 100 на Билборд. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn"t We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".

След успешна кариера в музиката, Уитни започва да се снима в киното, като дебютът й там е заедно с Кевин Костнър в затрогващата романтична комедия "Бодигард" от 1992 г.

Но кариерата на Уитни не продължава бляскаво. Накрая животът на певицата се превръща в потресаваща история за злоупотреби с наркотици и упойващи вещества. Албумите й вече не се продават така добре, тя вече не издава нови хитове. Самата Уитни признава, че е злоупотребявала с кокаин, марихуана и различни хапчета. Гласът й се променя и тя не може да достига височините от началото на кариерата си.

Уитни започва се държи странно по време на концерти и на обществени места. Общуването с нея става трудно.

"Най-големият дявол е в мен самата. Аз съм си най-добрият приятел и най-добрият враг", казва тя през 2002 г. в интервю за телевизия Ей Би Си. Тогава до нея седи съпругът й Боби Браун. През годините той е арестуван няколко пъти, включително и за неизплащане на издръжката на дете.

image

През 2010 г. пред Опра Уинфри Уитни разказва, че през годините на успехи тя вече е взимала дрога и в периода на "Жената на проповедника" дрогата е станала ежедневие за нея.Тогава Хюстън обвинява за това падение брака си с Боби Браун, който приключва с развод през 2007 г. Още през 1993 г. Хюстън подава срещу него жалба за домашно насилие.

Хюстън е приета два пъти в център за рехабилитация, преди да обяви в интервюто за Опра Уинфри, че е чиста от наркотиците.

През 2009 г. Уитни прави дори успешно завръщане на сцената с албума си "I Look To You". Той дебютира на върха на класациите и става платинен.

Но последва поредното падение. Световното турне с цел рекламиране на албума показва, че Уитни има проблеми с гласа. Феновете й напускат разочаровани и безучастни някои от концертите. Самата певица отмени други спектакли, което отново засилва слуховете, че тя злоупотребява с дрога, въпреки че тя ги отрича и твърди, че е болна.



Тагове:   Уитни Хюстън,   почина,


Гласувай:
3




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2353564
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930