Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 08:54 - Редът в Студентски град става като в казарма
Автор: wisperhunter Категория: Новини   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
2



 




image

Драконовски мерки иска да въведе кабинетът заради заклан 19-годишен младеж в Студентски град.

Инцидентът стана малко след 2 часа в сряда в бл. 23 в градчето. Тогава 19-годишният Марио Данчев, близнакът му Мартин, приятелят им Владимир Борисов се сбили със съквартиранта на братята Илко Радев. Скандалът започнал, защото Мартин се прибрал по-рано от дискотека и събудил Илко.

"Може ли малко по-тихо", попитал Илко. "Бе ти на мене ли ще говориш така", троснал му се Мартин. След това звъннал на брат си Марио и приятеля им да дойдат. През това време обаче Илко се заключил в стаята. Компанията започнала да блъска вратата и след минути Илко отключил. В това време съседите им подали сигнал в полицията, защото вдигали страшен шум. Докато обаче униформените дойдат, четирите момчета започнали да се бият. В следващия момент Марио казал "Ох!" и паднал на земята. Тогава останалите се стреснали, вдигнали го и го сложили на леглото. Когато разбрали, че не диша, започнали да му правят изкуствено дишане. Марио обаче не мръднал. Тогава умрели от страх момчетата изтичали при портиера, който веднага се обадил на Бърза помощ. Дошлите полицаи намерили в стаята кървавия кухненски нож.

Все още обаче не е ясно кой го е държал и дали става дума за убийство или нелеп инцидент. Всички от побоя имат видими наранявания, каза шефката на 7-о РПУ Ани Петрова. Заради многото изпит алкохол до късно вчера тримата задържани не можеха да дадат смислени обяснения какво е станало. Късно снощи обаче след разпитите полицаите пуснаха близнака Мартин и приятеля му Владимир. В ареста остана само Илко.

Заради поредното убийство в Студентски град премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния и образователния министри спешно да набележат нови мерки за борба с престъпността в градчето и промяна на реда за влизане и ползване на общежитията на университетите. Затова веднага след заседанието на кабинета Цветан Цветанов и Сергей Игнатов събраха в просветното ведомство ректори и шефове на служби. След разговорите им стана ясно, че общежитията ще бъдат взети от университетите и прехвърлени под шапката на просветното министерство. За тях вече ще отговаря фирмата на МОН "Студентски общежития и столове", съобщи Игнатов. Той уточни, че по разпореждане на премиера вече се подготвя постановление на кабинета в тази посока. Игнатов е говорил и с министър Цветан Цветанов за засилване на охраната.

Целта на мярката е въвеждане на по-строг ред в общежитията, както и на прекратяване на увеселителната дейност на заведенията, които се намират на тяхна територия. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието, полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти, заяви Цветанов. Министър Игнатов пък поясни, че ще бъдат затворени казината и дискотеките, както и магазините за алкохол, които се намират в самите общежития или на терени на университети. "Това няма да реши проблемите, тъй като част от чалготеките са на частни терени или собственост на реститути", скочиха веднага студенти и преподаватели.

Ректорите пък разказаха, че в "малкия Лас Вегас", както е популярен Студентски град, идват дори студенти на алкохолен туризъм от Пловдив и Пазарджик. Те се съгласиха общежитията да им бъдат отнети, ако обаче заедно с това Студентски град приеме специален статут и бъде обособен като кампус. Веднага след срещата е била издадена заповед за проверка на 235 обекта, отдадени под наем от вузовете, в голяма част от които се продава алкохол, обясни главният секретар на министерството Красимир Вълчев.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2352663
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930