Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2012 12:19 - Уникален разказ на третата вдовица на бин Ладен и много разкрити тайни
Автор: wisperhunter Категория: Новини   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Осама бин Ладен живял в Пакистан 9 години след атентатите от 11 септември 2001 г., като през цялото това време се укривал. През този период той живял в 5 скривалища в различни градове и създал 4 деца, от които най-малко 2 са били родени в пакистански болници.

Тези разкрития направила най-младата съпруга на Бин Ладен по време на разпита й в Пакистан на 19 януари тази година, пише вестник "Ню Йорк таймс". Изданието се е сдобило с копие от полицейския доклад с разкритията на Амал Ахмад Абдул Фатах, направени по време на разпита.

Разказът на Амал е най-детайлното обобщение за живота на Бин Ладен след 11 септември 2001 г. Но в доклада има и доста въпроси, които остават без отговори, пише изданието. Не става ясно например как най-търсеният мъж в света успява да се мести необезпокояван с огромната си фамилия от един в друг град в Пакистан. Освен това разказът на Амал е парафразиран от полицейски офицер и в него има малко подробности за пакистанците, помагали на семейството на Бин Ладен по време на пакистанското му бягство.

Сега пакистанските власти държат в луксозна вила под домашен арест трите вдовици на терорист номер едно. По-възрастните от тях Хария Хусеин Сабир и Сихам Шариф, и двете саудитки, не говорят, но Амал била словоохотлива.

Очаква се в понеделник срещу трите жени и две от дъщерите на Бин Ладен - 21-годишната Мириам и 20-годишната Сумая - пакистанските власти да повдигнат обвинения за нарушаване на пакистанските имиграционни закони. Ако вината на петте жени бъде призната, те ще получат до 5 години затвор.

От разказа на Амал става ясно, че тя се е оженила за Бин Ладен през 2000 г., защото искала да да се обвърже с джихадист. Същата година през юли отпътувала за Карачи и после прекосила границата с Афганистан, за да заживее с Бин Ладен и другите му 2 жени в неговата база, разположена във ферма извън Кандахар.

Атентатите от 11 септември 2001 г. внесли драстична промяна в живота на семейството. Тогава Амал се върнала в Карачи с новородената си дъщеря Сафия и останала там 9 месеца. Двете сменили 7 пъти жилището си с помощта на пакистанци и на най-големия син на Бин Ладен Саад.

Амал напуснала Карачи през втората половина на 2002 г. Отишла в Пешавар, където се събрала със семейството на Бин Ладен. Тогава операцията по издирването на Бин Ладен била много ожесточена и терорист номер едно отвел цялата си фамилия навътре в планинските райони на Северозападен Пакистан, но не и в племенната зона, върху която било фокусирано западното внимание. Семейството първо живяло в Сват на около 120 километра северозападно от Исламабад. Там фамилията сменила 2 къщи, в които живяла 8-9 месеца. После семейството се преместило през 2003 г. в Харипур, малък град доста по-близо до Исламабад, където живяло в къща под наем 2 години. Там Амал родила момиче - Азия, през 2003 г. и момче - Ибрахим, през 2004 г. Двете деца били родени в местни правителствени болници. Според полицията Амал била в тях за няколко часа и представила фалшиви документи за самоличност.

В средата на 2005 г. семейство Бин Ладен се преместило в Аботабад, където Амал родила още 2 деца - Зайнаб през 2006 г., и Хусеин през 2008 г.

Пред разпитващите я Амал е разказала, че къщите в Сват, Харипур и Аботабад, в които е живяло семейство Бин Ладен, са били осигурени от пущунски домакини на терорист номер едно. Тези хора се грижели за ежедневието на семейство Бин Ладен. Това били двамата братя Ибрахим и Абрар и техните семейства. Ибрахим е известен още и като Абу Ахмед ал Кувейти. Той е роден в Пакистан пущун, който е израснал в Кувейт и който американското разузнаване успяло да засече, защото бил куриер на Бин Ладен.

При операцията в Аботабад по ликвидирането на терорист номер едно Амал беше ранена в крака в опит да защити съпруга си, куриерът беше убит, както и неговата жена Бушра. Братът на куриера Абрар също загина, както и 20-годишният син на Бин Ладен - Халил, припомня вестникът.

Преди броени дни братовчед на Амал каза, че тя е държана при лоши условия в къщата в Исламабад, че била затворена в мазето, че раната в крака й създавала проблеми и тя куцала, че страдала от ниско кръвно налягане и от психологическа травма, припомня вестникът.

Амал е родена в Йемен през 1982 г. Известна е освен с името Амал Ахмад Абдул Фатах и с името Амал Ахмад ас Сада.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2354100
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930