Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2012 00:20 - Вирус ще лекува рака
Автор: wisperhunter Категория: Новини   
Прочетен: 9484 Коментари: 0 Гласове:
1



 









image

Особен вирус, способен да убива рака, открили американски учени от Университета Лидс и Института за изследване на рака. Когато вирусът попадне в кръвта, той незабелязано се прилепва към кръвните клетки и така избягва атаките на имунната система. Това му позволява успешно да унищожава раковите клетки в зоната на тумора.
Този вирус ще залегне в основата на най-перспективните терапии срещу различните видове рак, смятат учените.
Известно е, че някои вируси, предизвикващ простуда, са способни да атакуват раковите клетки, освен това те стимулират и самата имунна система да атакува раковия тумор. Такива „онкологични” вируси могат да станат основа за новия подход при лечение на рака.
Пред учените стои обаче трудната задача да направи така, че вирусите да се добират до тумора преди имунната система да ги унищожи, което е основната сложност. Защото голяма част от раковите тумори се намират дълбоко в тялото, например в стомаха, белите дробове и черния дроб.
До момента учените все още не са измислили такъв вирус, който би бил опасен за рака, без да атакува имунната система.
Много вируси са способни да атакуват раковите клетки, но имунната система ги унищожава. Затова откриването на вирус, който може да избяга от нейните атаки, е истински пробив за изследователите.
Частици от този вирус могат да се доберат до най-далечните участъци в организма „под прикритието” на кръвните телца.
Този вирус е по-умен от всичко, което досега сме измислили. Той е в състояние да се скрие зад кръвните клетки от имунната система и да започне атака срещу тумора, когато се добере до него. За терапия и лечение на рака това може да се превърне в сериозен пробив, коментира проф. Алан Мелчер.
В експерименталната група участвали 10 доброволци с колоректален рак, разпространен в черния дроб. Няколко седмици пациентите получавали амбулаторно този реовирус. След изучаване на взетата тъкан от черния дроб учените установили, че активният вирус е в тумора и унищожава раковите клетки.
Вероятно ще започнем борба с рака по пътя на простото въвеждане на вируса в кръвта с инжекции, и то като се борим с широк спектър от ракови заболявания, смята д-р Кевин Паригтън.



Тагове:   вирус,   Рака,   лекува,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2352568
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930