Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 11:38 - 7 места, които да посетиш в Рим
Автор: wisperhunter Категория: Туризъм   
Прочетен: 2075 Коментари: 0 Гласове:
0



 imageАко за първи път отиваш на почивка в Рим, не пропускай да видиш най-големите исторически забележителности, които ще спрат дъха ти и ще те пренесат в едно друго и вълшебно древно време.
И след като те разходихме из романтичен Париж и ти разказахме за колоритния Лондон, време е да научиш и кои са седемте места в италианската столица, които обезателно трябва да зърнеш:
 
1. Колизеумът




Колизеумът е най-големият амфитеатър, строен по онова време. В него, пред погледа на 70 хил. души, които са се събирали преспокойно, са се сражавали смели гладиатори. Този исторически паметник на Римската империя си струва да се посети поне веднъж в живота, а спомените и снимките остават вечни. Не пропускай да го обходиш с поглед както отвън, така и отвътре.
 
2. Галерия Боргезе
Казват, че музеят на Рим говори за самия град. Ето защо те съветваме обезателно да посетиш галерия Богезе – сграда, съхранена от далечния 17. век, в която можеш видиш невероятни произведения на изкуството, разположили се удобно в 20 стаи. В галерията има антиквариати от Античността до Ренесанса и Барока, а освен това има чудни скулптори на известния Бернини, които си заслужава да бъдат зърнати.
 
3. Римският форум
Едно от най-наситените с история места в италианската столица е Римският форум. Там, из запазените и до днес руини, се е разхождал навремето и самият Цезар. Задължително обаче посети мястото с добре подготвен туристически гид, който да разкаже на теб и цялата група историята около местността. Със сладките приказки ще се пренесеш в едно величествено време и никак няма да съжаляваш.
 
4. Римският пантеон
Римският пантеон е една от най-добре запазените древни сгради в Рим. Той е и един от най-ценните исторически символи на града. Смята се, че е построен през 27 – 25 г. пр.н.е.  и е издигнат като храм на деветте божества на седемте планети от официалната религия в Древния Рим. Любопитното е, че през двете равноденствия – през март и септември, слънчевата светлина огрява връзката между покрива и стената над северната врата на зданието. Решетка над вратата пропуска слънчевия сноп до предния двор с колоните и точно това е единственият момент от годината, в който в Пантеон влиза слънце, ако вратите му са затворени.

5. Арката на Константин




Ако отидеш до Колизеума, няма как да пропуснеш тази популярна архитектурна забележителност, намираща се точно отсреща. Триумфалната арка има общо три входа, а най-хубавото от всичко е, че снимките са абсолютно безплатни и няма да се налага да чакаш на опашка за билетче, за да позираш там.
 
6. Фонтан ди Треви
Фонтан ди Треви се намира в центъра на Рим и е… просто съвършен. Скулптурите във фонтана са дело на Пиетро Брачи, като в центъра е фигурата на бог Нептун, а от двете му страни има по една женска фигура – символи на изобилието и здравето. Преданието гласи, че ако човек хвърли монета във водата, някой ден съдбата отново ще го върне във величествения град.
 
7. Площад Навона
Площад Навона се намира на мястото, където едно време е била дреноримската писта за надбягване с колесници, позната още като Стадионът на Домициан. На площадът се намират забележителните исторически символи – Фонтанът на четирите реки, както и църквата Света Агнеса, а и една от най-известните „говорещи статуи“ на Паскуале. Освен това обаче на мястото се провеждат театрални представления и музикални спектакли.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2352515
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930