Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2012 12:56 - Факти, приспособления и тест за мързеливци
Автор: wisperhunter Категория: Забавление   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

Надали някога ще има отговор на въпроса колкото точно ни мързи, въпреки понеделнишката умора появила се заради събота и неделя се напрегнахме да сглобим една статия за мързела :)

Една много вярна българска погворка ни учи на следното: "мързелът не мори, а мъчи".

Вярна, но не и в този случай. Вижте няколко устройства, предназначени за мързеливци, които не усложняват, а улесняват (поне на пръв поглед) техния живот.

В този случай поговорката "накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл" е най-подходяща :)

Автоматично облизване на сладолед

 image

Колко ли трябва да е лентяйствал човек, че да го мързи дори да върти сладоледа си с фунийка, за да го изближе от всичките му страни? Звучи невероятно, но явно има и такива хора, щом съществува този продукт, предназначен за тях. Това е пластмасова фунийка с моторче, което върти топката сладолед с постоянна скорост в една посока. Не е необходимо да се "измъчвате", като облизвате ту отляво, ту отдясно сладоледа - трябва просто да изплезите език и да чакате леденото лакомство да извършва оборот след оборот. Така не само ще си спестите куп излишни движения с ръка и език, но и ще имате равномерно облизана топка сладолед, която няма да се разтече или да падне. Удоволствието струва само 10 долара.

Игра на бутилка за лентяи

 

image

Спомняте ли си старата игра на бутилка? Ако не, припомнете си - всички се нареждат в кръг и в центъра се поставя шише, което започва да се върти, а после следва забавната част с целувките. Но защо да се протягате всеки път, за да завъртите бутилката и да хабите енергия, когато има електронно устройство, което може да ви отмени? Доверете се на електрониката, настанете се удобно и просто натиснете бутона. Бутилката започва да свети, да издава звуци и да се върти като полудяла. Продукт отново само за 10 долара.

Направи си не съвсем сам снежна топка  

 

image

 Следващият продукт вероятно е вдъхновен от лъжиците за сладолед, на които всъщност доста прилича. Струва ни се, че и една обикновена лъжица за сладолед може да свърши същата работа. Става дума за приспособление, което прави снежни топки вместо вас. Играта със снежни топки е забавно и любимо занимание през студените зимни дни, но не носи много комфорт за ръцете. Вместо те да мръзнат, а ръкавиците ви неприятно да се мокрят, достатъчно е да използвате този уред. Просто загребвате малко сняг, пресовате и топката е готова! Войната може да започне!

Навивачка за спагети

  image

Представяте ли си колко трудоемко е за един мързеливец да хапва спагети - всичкото това "навиване" около вилицата отнема толкова енергия и време... Явно това ястие притеснява мързеливите хора от години, тъй като още през 1955 г. се появява уред с манивелка за автоматично навиване на спагети. Днес този странен инструмент се намира в Американския музей на необичайните вещи, но има много негови съвременни еквиваленти. Те са дори по-съвършени, тъй като използват електромоторче, а не ръчна тяга. А също така са и съвсем евтини - цената на една електронна вилица за спагети е едва 12 долара.

Шезлонг за звездобройци

image

 

Всеки, който е наблюдавал звездното небе с бинокъл или друг инструмент, знае колко неудобно е продължителното стоене с вдигната нагоре глава. Тази поза напряга и ръцете. Но защо трябва да се измъчваме, когато има специален шезлонг за любителите на нощното небе. Необходимо е просто удобно да се излегнете в него и да настроите прикачения в горния му край бинокъл. Ръцете ви спокойно ще отдъхват, а вратът ви няма да се схване нито за секунда. Може дори да задремете, ако прекалено много ви домързи...

Каничке, дай да пия!

image

И тук, както в случая със спагетите, идеята не е революционно нова. Говорим за устройство, което улеснява сипването на чай от кана. Не е необходимо всеки път да вдигате каната, да я поднасяте към чашата, после да я връщате и така да извършвате тази процедура, докато не сипете горещо питие на всички на масата. Трябва просто да поднесете далеч по-леките чашки към специалната стойка и леко да наклоните каната. Съвременният вариант на устройството е разработка на дизайнера Лоте Алперт. Освен че поддържа температурата на чая в диапазона от 50 до 100 градуса, само с едно натискане на бутона то започва да излива гореща напитка в чашата ви. Само да не пропуснете да поставите чашката на вярното място!

Хем по-чисто, хем по-лесно...

 image

Бърсането на пода с парцал е наистина досадно задължение и често доста трудоемко. От него може да ви заболи кръстът и краката. Като че ли е по-добре да използвате тези чехли с вградени в долната им част парцали. Докато се движите из стаите, те ще забърсват праха и мръсотията доста ефективно. Имат обаче недостатък - няма да ви спестят изцяло движението, тъй като все пак се налага да ходите - нещо, не особено приятно за всеки мързеливец. Но пък представете си колко чисто ще стане по маршрута от дивана до хладилника и обратно...

 

Следва: 10-те Божи заповеди на мързеливеца

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си отпочине!

2. Обичай kревата си като самия себе си!

3. Денем почивай, за да можеш нощем да се наспиш!

4. Не работи - работата убива!

5. Ако видиш някой да си почива - помогни му!

6. Работи по-малко, отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи другиму!

7. Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял!

8. Работата носи болести - недей да умираш млад!

9. Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай, ще видиш, че ще ти мине!

10. Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш.

 

За десерт: ТЕСТ МЪРЗЕЛИВ ЛИ СТЕ?

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2353773
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930