Ресторант в София е приготвял за клиентите месо с бели червеи. Това разказа готвач пред БТВ.
Част от разследване на Хрътките показа, че в кухните на някои столични заведения за обществено хранене хигиената е на нулево ниво. Персоналът обаче допълнително утежнявал нещата. Пред камерата анонимната готвачка разказа за свой колеги, които хвърляли косми и плюли в храната. След това без притеснения ястията са били поднасяни на клиенти в София.
Репортер под прикритие е работил 2 седмици в баничарница, пицария, семеен и рибен ресторант, както и закусвалня. На нито едно от местата не е била поискана здравна книжка, което е задължително условие за наемане на работа.
По време на разследването си екипът е станал свидетел как храна се изпуска на пода и след това отново се сервира. Мазнината от фритюрниците се сменяли веднъж месечно, докато по изискванията в наредбите това трябва да се прави всеки ден.
След проверка на БАБХ едно от заведенията е било затворено, тъй като инспекторите открили огромно количество развалено месо.
Възможно ли е в центъра на София помията от мръсотия да се изсипва през дупка в пода на ресторанта? Кое е заведението с "кухнята от ада”, което санитарните инспектори затвориха безапелационно след разследването на предаването - отговорите този уикенд от 20 ч. по bTV Action.
Представям ви новия си блог
Пивоварна или ресторант? А защо не и две...