Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 22:59 - Сергей Станишев: И Първанов не може да бъде по-голям популист от Борисов
Автор: wisperhunter Категория: Политика   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Правителството засега не е отменило АСТА, а отложи процедурата, докато ЕС вземе решение. Кабинетът много често действа така - решава нещо, отлага го във времето и чака да види дали ще му се размине или не.

Това каза в предаването на БНТ "Панорама" лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите на Станишев, оглавяваната от него Партия на европейските социалисти е била първата, която се е противопоставила на споразумението по текстовете, които са заложени в него. "Вярно е, че моето правителство даде мандат за преговори по споразумението, но е вярно и че по наше време Стефан Данаилов направи много България да бъде изваден от черния списък на САЩ за авторските права", добави лидерът на левицата.

Той посочи, че за първи път е видял текста на АСТА преди 2-3 седмици, когато беше публикуван. "АСТА нарушава правото на свободна комуникация в световната мрежа интернет, която се развива все по-динамично, затова отправих апел към депутатите-социалисти да се противопоставят на споразумението. АСТА е мъртва за мен. Дебатите по въпроса с авторските права трябва да се започне отначало, защото то обслужва големите компании в шоубизнеса, които реализират огромни печалби", категоричен е Станишев.

Той посочи, че правителството е водило преговороите по споразумението "напълно на тъмно". "Бойко Борисов създаде нов тип политика. На него му се разминава всеки гаф. Има бърза реактивност. Правителството създава проблем след проблем, който впоследствие се омаловажава. В момента живеем в една приспивна реалност - казва ни се постоянно какво се строи и подобрява, а всъщност живеем все по-зле. Правителството задълбочава кризата в интерес на много тесен кръг фирми", подчерта лидерът на БСП.

Той заяви, че не се притеснява от задаващата се лидерска битка в БСП. "В момента важното е, че много българи видяха на изборите инструмент за демократично противопоставяне на ГЕРБ. Сега трябва да утвърждаваме това като последователност и за това трябва да работи всеки, включително и бившия президент. Разминавам се с Първанов, защото той говори за "битка на титаните" с Борисов, но трябва да е ясно, че никой не може да бъде по-голям популист от премиера, включително и Първанов", каза Сергей Станишев.

Той обясни и утрешното отсъствие на Георги Първанов от Националния съвет на БСП: "Бях казал, че бившите президенти по право са членове на Националния съвет на БСП, но ме поправиха, че това не е така. Все пак Първанов е добре дошъл на пленума, за да изкаже позициите си", каза Станишев.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2353800
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930