Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2011 16:48 - Технологични прогнози за 2012-та
Автор: wisperhunter Категория: Технологии   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
1



 image

 

Прогнозирането е трудна работа и още по-трудна такава, когато се отнася за бързоразвиващия се технологичен сектор.

Ето обаче някои прогнози за това какво ще се случва през следващата година, според финансовото издание Business Insider.

 

1. Google ще пусне таблет за 200 долара

Компанията Amazon сериозно промени правилата на играта на пазара на таблетите с пускането на евтин такъв за 200 долара. Съгласно първите данни той се продава изключително добре и е първия сериозен конкурент на Apple.

На фона на излючителните позиции на платформата Android на пазара на смартфони, напълно е очаквано и естествено да се пусне на пазара и таблет с тази операционна система.


2. Facebook ще расте по-бързо от очакванията и ще достигне 1 млрд. потребителя по света

Компанията вече разполага с 800 млн. потребителя и може да се очаква продължаване на ръста на потребителската база и достигане на психологическата граница от 1 млрд. броя. Все още обаче има значителен потенциал за ръст на пазари от Югоизточна Азия, Индия и Бразилия.


3. Twitter ще се превърне в сериозен бизнес

Много неща се казаха за компанията. Въпреки това обаче, ползването на социалната мрежа нараства и достига до все повече хора. Компанията вече е започнала да гради сериозен бизнес и да се превръща в значителен фактор на интернет пазара.


4. RIM ще бъде купена

Компанията произвеждаща първите смартфони и регистрирала сериозна загуба на пазарен дял, най-вероятно ще стане обект на закупуване от играчи като HTC, Nokia или някой друг.


5. Apple ще стани скучна компания, като ще расте съгласно очакванията на анализаторите

До настоящия момент компанията винаги превишаваше очакванията на анализаторите и благодарение на изригването в цената на акциите си се превърна в най-ценната технологична компания и втората най-голяма по пазарна капитализация в света.

Това разбира се носи след себе си известни негативи, сред които и навлизане в спиралата на нормално съгласно с пазара представяне.

Нараства конкуренцията пред нея, което ще направи все по-трудно технологичното й лидерство.


6. Nokia ще се справя добре

Много хора очакват, че компанията ще е следващия RIM и това донякъде бе така до момента. Не трябва да се забравя обаче, че тя е много по-голяма и разполага с едни от най-добрите дистрибуционни канали за телефони в света. Компанията може да спре да губи пазарен дял и да затвърди позициите си.


7. Amazon ще отчете сериозни загуби и изключителен ръст на приходите си

Силните продажби на таблета на компанията, който се продава под себестойност, най-вероятно ще се изразят в значителна загуба и ръст на приходите на компанията.

 

8. Глобалните разходи за мобилна реклама ще нарастнат драстично

Там където потреблението расте, следват и парите... Тази поговорка ще е в пълна сила за онлайн мобилната реклама. Има вече редица компании, които се облагодетелстват от повишението на този сегмент и за тях тепърва ще се слуша все повече и повече и някои от тях ще станат публични.



Тагове:   2012,   технологии,   прогнози,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2351216
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930