Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 13:19 - Топ 10 на най-потайните острови на земята
Автор: wisperhunter Категория: Туризъм   
Прочетен: 2826 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


Нашият свят има много красиви острови и някои от тях са наистина прекрасни, но все още има острови който са неизследвани и са тайна, тъй като много хора не знаят за тях.

Културата и стилът на живот на тези острови са много уникални.  

В тази статия ще прочетете за най-добрите световни тайни острови, който някога може да искате да посетите.

Madeline Island

image

Местоположение: Уисконсин, САЩ

Размер: 14 мили дължина, 3 мили широчина

Население: 300 души целогодишно; 2500 през лятото

Населението на този остров рязко се увеличава през лятото предвид пясъчните плажове и възможности за екстремни спортове. Но истинската тръпка е да пристигнете през зимата на шейна, карана от кучешки впряг или да карате направо по ледения път през езерото и да посетите ледените пещери и исторически фарове тогава, когато островът е почти безлюден.

Tangier Island

image

Местоположение: Атлантическото крайбрежие на САЩ

Размер: 3 мили дължина, 1 мили широчина

Население: 727 души

Този остров е всъщност едно от последните изолирани рибарски селища в САЩ, на 12 мили от щата Вирджиния. Местните жители говорят с уникален акцент, нещо средно между британски и южняшки говор. Все още основният поминък на това кътче е риболовът (наричат го столица на раците), а начинът на живот на жителите- традиционно американски. Има само едно училище на острова, с по-малко от десет деца във всеки клас. Интернет и телевизия бяха прекарани едва през пролетта на 2010 г.

Staniel Cay

image

Местоположение: Бахамските острови

Размер: По-малко от 2 квадратни мили

Население: 80 души

Staniel Cay е част от група от 360 острова, почти всички частни (Джони Деп притежава един от тях), но точно този прави изключение. Всичко в него, освен цените, стабилно стъпили над 100 долара за нощувка, е прекрасно. Можете да се настаните във вила на пилони насред самата вода или да направите разходка с яхта, от която да се наслаждавате на безлюдния плаж.

Fernando De Noronha

image

Местоположение: Западната част на Атлантическия океан, на 220 мили от крайбрежието на Бразилия

Размер: Седем квадратни мили

Население: 3 012 души

Върховете на подводни планини се издигат над морето, за да формират този архипелаг от 21 острови и островчета. Населен е само главният остров, а правителството не допуска повече от 420 туристи едновременно. Но тези, които се вредят да посетят острова, се радват на една от най-богатите гледки на морски живот, която може да се види при гмуркане. Туристите се настаняват в къщите на местните жители, които приемат грижата за гостите си малко като личен въпрос на чест.

Isle Of Mull 

image

Местоположение: източната част на Атлантическия океан, Шотландия

Размер: 338 квадратни мили

Население: 2667

На този скалист остров (на снимката в дясно) са открити следи от живот още от бронзовата ера. Островът, предлагащ спиращи дъха драматични гледки, е идеално място за авантюристи- според легендата близо до него потънал испански галеон, натоварен със злато.

Pulau Ubin

image

Местоположение: Южнокитайско море, най-близо до Сингапур

Размер: Четири квадратни мили

Население: 100

Животът на този остров, чието име в превод означава „гранитен остров“ , е спрял някъде през 60-те години на миналия век, когато спира добивът на гранит. Това е едно от малкото неурбанизирани места в Сингапур. Сред гористите хълмове се виждат домове със сламени покриви и изоставени кариери за гранит. Рибарите все още живеят в така наречените - „келоги“- малки дървени къщи върху пилони и нищо, съвсем нищо не подсказва, че векът е вече 21-и.

Koh Yao Yai

image

Местоположение: Андаманско море, Тайланд

Размер: 38 квадратни мили

Население: около 8000 (оценките варират)

Един от 44-те острови между Пукет и Краби, Koh Yao Yai е най-големият, но не и най-развитият сред тях. И докато туристите не са успели да го превземат, местите се занимават с риболов, отглеждане на ориз и каучук. Тук можете да поживеете в бунгало със сламен покрив, обзаведено в стар тайландски стил, да се разходите по брега с колело и да се чувствате като първия човек, оставил следите си по пясъка на брега.

Kosrae

image

Местоположение: в южната част на Тихия океан в Микронезия

Размер: 42 квадратни мили

Население: 6616

С води в най-чистите нюанси на синьото и планини, покрити с всеки нюанс на зеленото,Kosrae е прашинка в огромното море между Хавай и Гуам. Тук все още хората следват завещаните от предците им занаяти и често могат да се видят рибари и жени, които работят, седнали в кану.

Ile de Re

image

Местоположение: Атлантическия океан, Франция

Размер: 33 квадратни мили

Население: 20 000 целогодишно; 130 000 през лятото

За съжаление в Европа едва ли има остров, който може да бъде запазен в тайна, но този се отличава с това, че е бил опазен от комерсиализирането на вида му. Лозя, гори, дюни и солници са част от острова, обявен за резерват.

Salt Spring Island

image

Местоположение: Тихия океан, Британска Колумбия

Размер: 70.5 квадратни мили

Население: 10 500

Този уединен остров с лавандулови полета и ферми за сирене се е превърнал в любимо място на художници, пенсионирани милионери и бивши финансисти, изоставили богатия живот в търсене на естествена красота.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. toninabog - ПоздравиІ
30.11.2011 11:02
Много ми хареса постинга тиІ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2347818
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031