Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2012 18:39 - 5-те най-призрачни замъци в Европа
Автор: wisperhunter Категория: Туризъм   
Прочетен: 2795 Коментари: 0 Гласове:
2



 image

Независимо от това дали харесваме историята или не, замъците и палатите са сред най-вълнуващите места, които обичаме да посещаваме, когато сме на екскурзия.

Този интерес е продиктуван от величието на сградите, уникалното им местоположение, стила, архитектурата и легендите, свързани с тях.

Тази статия има за цел да акцентира върху легендите, които  се носят за някои от най- известните замъци в Европа.

Ето кои са те:

1.  Лондон Тауър

image

От много векове насам на този замък, чиито стени са облени в кръв, му се носи позорна слава. Като доказателство за нечестивата история на замъка се явяват хилядите души, които се счита, че обитават неговата кула в продължение на 800 години, и правят ЛондонТауър един от най-призрачните замъци в Европа. Сред призрачните духове са тези на Томас Бекет, почитан като светец, който е убит поради конфликт с краля относно правата и привилегиите на църквата. Друга призрачна история е тази за витаещия дух на кралица Ан Болейн (втората съпруга на крал Хенри VIII), за който се твърди, че и до днес е съзиран от гвардейците. Най-зловещата легенда, свързана с този замък, е легендата за  бродещия дух на графинята на Солсбъри-Маргарет. По време на изпълнението на екзекуцията й, тя крещяла и правила опити да избяга, което довело до разсейване на палача и той пропуснал три удара с брадвата. Четвъртият удар също не бил окончателен, докато петият се оказал смъртоносен. Вярва се, че и до днес тази случка се разиграва повторно от духа на графинята при всяка годишнина от смъртта й.
 

2. Хемптън Корт  

image

Хемптън Корт е сред най- призрачните замъци в Европа, разположен на бреговете на река Темза, който е бил резиденция на много известни владетели. Въпреки че е величествено и удивително постижение на човечеството по отношение на архитектура, замъкът се слави и със своята тъмна история, която произтича от състоялите се там политически конспирации и човешки низости. В днешно време замъкът е сцена на много паранормални събития и призрачни присъствия, които се забелязват не само от персонала, но и от посетителите на замъка. Призрачните легенди разказват за Катрин Хауърд, петата жена на Хенри VIII, която е една от двете жени на краля, обезглавени поради обвинения за блудни действия и въпроси от морален характер. За да я заведат до мястото, определено за изпълнение на присъдата, палачите са я влачели през дълга галерия, а Катрин пищяла силно. От този момент до ден днешен тази галерия е известна като “Призрачната галерия“. Много от посетителите на замъка са споделяли, че са имали усещането за студен полъх и чуждо присъствие зад себе си. След това са забелязвали прозрачна сянка на жена, облечена в бяло, която измъчено крещяла. Охранителните камери на замъка отчели през 2003 година изображение на силует с дрехи от 15-16 век, без лице, отварящо  врата, която винаги е била заключена.


3. Замъкът Уиндзор 


image

Замъкът Уиндзор е сред най-известните, но също така и най-призрачни замъци в Европа. Построен през 11 век, замъкът и до днес е считан за призрачно място на английските кралски особи. Един от най-призрачните сблъсъци тук е  с духа на принцеса Маргарет и Чарлз  I, който бил обезглавен през 17-ти век, както и с кралица Елизабет, починала същия век. Друга страховита история е свързана с крал Джордж  III, които полудял, докато живеел в замъка по време на американската революция. В днешно време духът на краля е забелязван в библиотеката на замъка да чете антични книги и да повтаря шепнешком: „Какво? Какво?“.
 

4. Замъкът Бенувил,
 Франция 

image

Сгушено в Нормандия, това архитектурно чудо е издигнато през 1835 г. на върха на руините на неизвестна постройка. Строежът продължил три месеца - от октомври 1875 до  януари 1876 година. Обитателите на замъка били свидетели на продължителни и страховити случки с полтъргайст. През първата им вечер, прекарана в замъка, те били ужасени от гледката на хвърчащи вещи, от отекващите в стените удари, както и от трясъците из целия замък. Тогава те потърсили господаря на замъка или някои от подчинените му, но наоколо нямало никого, а тези гръмотевични трясъци продължили всяка следваща нощ.
 

5. Замъкът Кълзеин 

image

Този замък е построен през 1165 година и  едни от  обитателите му са били семейство Кенеди. Но преди те да се заселят  там, много от персонала и посетителите на замъка са чували призрачни звуци. Освен това в местността са засичали красиво мистериозно момиче, облечено в нощница. В замъка витаят още духовете на принцеса, убита в „Зелената стая“, както и на сър Джон Каткарт, който похитил Май Кенеди с цел да го убие, но Май го бутнал от скала.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wisperhunter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2347883
Постинги: 1507
Коментари: 474
Гласове: 1476
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031